Az OXYDTRON és a műemlékvédelem

Az OXYDTRON és a műemlékvédelem

Az Oxydtron-technológiával az elfáradt (korrodálódott) építőanyagok újra megerősíthetőek, sőt így utólagosan biztosítjuk számukra azt az energiát, amelynek köszönhetően az elkövetkezendő évszázadban megőrzik stabilitásukat.

A legnagyobb probléma az utólagos vízszigetelés. Ezt a problémát eddig csak tünetileg tudtuk kezelni. A falban lévő vizet kiszárítottuk és igyekeztünk kisebb-nagyobb sikerrel távol tartani a vizet a falszerkezettől.

Az Oxydtron-technológiában az a csodálatos, hogy a falszerkezetet tesszük alkalmassá arra, hogy távol tartsa magától a vizet. A technológia legfontosabb eleme a víz, de nem abban az értelemben, hogy igyekszünk eltávolítani azt, hiszen csak kárt okoz, hanem abban az értelemben, hogy alkotóelemként és egyben közvetítő elemként is tekintünk rá. Tehát annyi vizet juttatunk az épületszerkezetbe, amennyit az be tud fogadni (annál jobb lesz a szigetelés, minél több a víz). Ez így első olvasatra nagyon bizarrnak tűnhet, hiszen teljesen ellentétes az eddigi törekvésünkkel.

Teljes cikk megtekinthető és letölthető, kattintson ide.

hu_HUHungarian
en_USEnglish hu_HUHungarian